Grillet lammeribbe(snacks) med grønnsaksspyd, potetsalat med oliven og soltørket tomat, sommersalat,  blomkål og sellerirotkrem

 

Beregnet til 4 personer         

Tidsforbruk  ca 1 time

Råvarer :

Ca 2 kg               lamme ribbe (marinerest i krydderblanding dagen før)

Ca. 800 gr       Blandede grønnsaker til grilling (rødløk, squash, sjampinjong, cherrytomat, purre, paprika)

600 gram        Kald potetsalat med oliven, soltørket tomat, rødløk, hvitløk

(forklaring lenger ned)

4 posjoner       Blandet salat med moreller, avakado og tomat

300 gr             Blomkål og selleri krem ( egen oppskrift lampaabordet.no)

Ca. 200 gram Kryddersmør eller en annen kald saus

 Olje til grilling

Salt+pepper

Metode :

–          Mariner gjerne lammeribbene dagen i forkant. Du kan bruke krydderblandingen i fra Lam på bordet, tilsett gjerne litt ferske urter

–          Varm grillen godt og vask og kok potetene, avkjøl dem i kaldt rennende vatn

–          Start så med å grovkutte grønnsakene og sett dem på grillspyd, dryss over olje og krydder med salt og pepper.

–          Sett blomkål og selleri til koking( etter oppskrift)

–          Grill grønnsakene  på nedre rist i grillen og flytt dem deretter på øvre rist , der de blir gjennomstekt.

 

 

 

–           Grill lammeribbene først på svak varme og så på mye varme, til slutt så dem blir sprø. Salt etter grillingen.

–          Lag ferdig blomkål/sellerirot kremen etter egen oppskrift.

–          Hvis du skal servere saus til grillmaten må du huske å sette på den i passe god tid. Godt alternativ til saus er god olivenolje, gjerne tilsatt smak av basilikum eller hvitløk eller godt kryddersmør med smak av hvitløk og urter

 

Potetsalat.

–          Del ferdig kokte poteter i båter og dryss over med olje, krydder med salt og pepper

–          Kutt opp oliven, soltørket tomat, sukkererter, rødløk og urter, bland inn i potetene.

–          Bland inn ristede pinjekjerner

 

Serveringsforslag

Server grillmaten gjerne med  kryddersmør eller saus/olje

Bruk gjerne ferske urter til å pynte opp fatet/tallerken .

Strø gjerne finrevet pepperrot over kjøttet like før servering, da får du en spiss smak.

 

Lykke til Hákon Bragi