Her finner du gode oppskrifter til våre lam. Hver del skal ha sin oppskrift. Enkelte oppskrifter kan brukes på flere deler av lammet.

Det vil komme oppskrifter til alle stykkedeler, disse er under utvikling nå og vil legges inn etterhvert.

 

 

Lammegryte

Lammegryte med ristede grønnsaker, rosmarin og parmesanost.

Beregnet til 4 personer
Tidsforbruk ca. 40 minutter

 

Oppskriften blir lagt ut på nett ganske snart.

 

 

 

Lammekjøttsuppe

Lammekjøttsuppe med rotgrønnsaker og urter.

Beregnet til 4 personer
Tidsforbruk ca. 30 min forberedelser + koketid på 3-4 timer

Oppskriften blir lagt ut på nett ganske snart.

 

 

 

 

Lammekoteletter

Grillet lammekotelett og lammepølse med grillede grønnsaker.

Beregnet til 4 personer
Tidsforbruk ca. 1 time

Oppskriften blir lagt ut på nett ganske snart.

 

 

Grillribbe

Grillet lammeribbe med grillede grønnsaker på grillspyd. Poteter, blomkålpurrè og salat.

Beregnet til 4 personer

Tidsbruk ca. 1 time

Gå til oppskriften.

 

Kremet pasta med stekt lammepølse og grønnsaker

Beregnet på 4 personer.

Tidsbruk ca. 30 min.

Gå til oppskriften

 

 

Lammecarrè

Ovnsbakt lammecarre med stekte kantareller og høstgrønnsaker 

Beregnet til 4 – 6 personer.

Tidsbruk ca 1 time.

Oppskriften blir lagt ut på nett ganske snart.

 

 Lammelår

 Helstekt lammelår med høstgrønnsaker

 Beregnet til ca 8 personer.

 Tidsbruk ca 2 timer, eller 4 timer ved langtidssteking.

Oppskriften blir lagt ut på nett ganske snart

 

 Pinnekjøtt

Lag ditt eget pinnekjøtt.

 En side holder til ca 5 personer.

 Tidsbruk: ca ti min. arbeid og 6 ukers ventetid.

Gni inn salt overalt. La det så ligge i salt i tre dager. Bruk ca 1 – 1,5 kilo, alt må dekkes. La det ligge i kjøleskapet.

Heng så kjøttet opp ved å stikke en skrutrekker gjennom ta av ribbene og tre en snor gjennom og lag en løkke. Heng kjøttet et sted det er kaldt, men ikke minusgrader. Det må henge i minst seks uker, men kan henge i 8 uker.