Grillet lammekotelett og lammepølse, grillede grønnsaker

Beregnet til 4 pers

Tidsforbruk ca 1 time

Last ned oppskrift

Råvarer

  • 8 stk lammekoteletter (marinerte i krydderblanding for koteletter)
  • 4 lammepølser fra Lam på bordet
  • 4 store poteter
  • ½ squash
  • 1 stor paprika
  • 3-4 gulrøtter
  • Olje til grilling
  • 2 ss smør til steking
  • Salt+pepper
  • Ferskt salat med kuttede grønnsaker
  • Blomkål- og sellerirotkrem (egen oppskrift) se lampabordet.no

Metode

  • Mariner gjerne kotelettene dagen i forkant. Her brukes 2 koteletter per pers + en lammepølse, men hvis du serverer f.eks. forrett/suppe først, er det nok med 1 kotelett og lammepølse.
  • Varm grillen godt og sett i gang med å kutte grønnsakene/potetene i skiver. Dryss olje over
  • Sett blomkål og selleri til koking( etter oppskrift)
  • Kutt gulrøttene i staver og kok i en kasserolle. Kok dem al dente (hard kjerne) og vend dem i litt smør eller olje. Krydder med salt og pepper.
  • Grill kokelettene på ene siden av grillen og grønnsakene/potetene på den andre. Krydder godt over både kjøttet og grønnsakene.
  • Snitt lammepølsene med 3 kutt på hver side. Sett lammepølsene i steikpanne med litt vann og kok dem i 4-5 min. Tøm av vannet og ha i smør. Steik pølsene gylne.
  • Grill grønnsakene passe på nedre rist av grillen(høy varme) og flytt dem så på den øvre risten.(Lav varme). Grill kotelettene etter eget ønske (anbefaler medium). Salt etter grillingen.
  • Lag ferdig blomkål/sellerirot kremen etter egen oppskrift.
  • Hvis du skal servere saus til grillmaten, må du huske at sette på den i passe god tid. Godt alternativ til saus er god olivenolje, gjerne tilsatt smak av basilikum eller hvitløk.

Serveringsforslag

Server grillmaten gjerne med fersk salat og kryddersmør eller saus/olje

Bruk gjerne ferske urter til å pynte opp fatet/tallerken .

Strø gjerne finrevet pepperrot over kjøttet like før servering, da får du en spiss smak.

Lykke til!
Hákon Bragi