Kremet pasta med stekt lammepølse og grønnsaker


Beregnet til 4personer

Tidsforbruk ca. 30 minutter                                               

                                                                                                                                 

Råvarer :

4 stk                      Lammepølser i fra Lam på bordet

300-400gr       Pasta (farfalle,penne,makaroni eller andre sorter)

2 dl                         Melk

1 boks                   kremost med hvitløk(Tine)

2 ss                         Maizenamel

300 gr                  Blandede grønnsaker (blomkål, brokkoli, løk, gulrøtter eller andre grønnsaker)

200 gr                  Ferske kantareller eller sjampinjong

1 dl                         Ferskt Basilikum

4 ss                        Parmesanost

2 ss                        Olje

2 ss                        Smør

X                             Salt/pepper

 

Metode :

–           Fyll opp kasserollen med vann for koke pastaen. Kok pastaen til den blir

al dente(hard kjerne)

–          Grovkutt grønnsakene og damp dem i en kasserolle på damprist.

–          Snitt i pølsene og steik dem i steikpannen, tilsett gjerne litt vann i starten og steik dem til slutt i smør. Del pølsene i skiver før servering

–          Varm opp melken i kasserolle og tilsett kremosten, rør godt, løs opp maizenamelet i litt vann og tilsett i sausen så den blir passelig tykk. Krydder etter behov.

–          Bland sammen grønnsakene og sausen, og  tilsett basilikum.

–          Varm stekepannen godt med olje og smør, stek kantarellene/ sjampinjongen i bare 2 minutter,  krydre og server dem nystekte.

–          Sil bort vannet av pastaen og bland inn litt olje, krydder med salt og pepper.

–          Strø revet parmesan over pastaretten like før servering

 

Serveringsforslag:

–          Server pastaen gjerne i djupe tallerkener, Det er ikke nødvendig å blande sammen pastaen og sausen/grønnsakene .

–          Det passer godt med ferskt salat sammen med pastaretten

–          Det passer godt med nybakt brød eller hvidløksbrød også.

 

Lykke til

Hákon Bragi