Lammekjøttsuppe med rotgrønnsaker og urter

Beregnet til 4 pers

Tidsforbruk ca. 3o min forberedelser
+ koketid på 3-4 timer

Last ned oppskrift

Råvarer

  • 1 kg fårikålkjøtt med ben
  • 3-4 l vann
  • 300 gr. poteter
  • 150 gr. kålrot
  • 150 gr. gulrot
  • 150 gr. sellerirot
  • 100 gr. purreløk
  • 1 kopp diverse urter (timian, gressløk, salvia, sennepsfrø)
  • x salt, 15 hele pepperkorn
  • 6 laurbærblad
  • 1 dl ris eller byggryn

Metode

  • Start med å skrelle og del opp grønnsakene, skyll kjøttet i kaldt vann.
  • Sett kjøttet i en stor kasserolle, tilsett vann så det flyter over kjøttet og la det koke forsiktig, skum deretter av eggehvitestoffet og evt. skum som danner seg på overflaten. Du kan også skumme av fettet hvis du vil ha mindre fett i suppen(smak og behag)
  • Tilsett resten av vannet
  • La suppen koke forsiktig i 1 time
  • Tilsett grønnsaker, pepper og halve av urter samt laurbærblad, la koke forsiktig 1 time til
  • Tilsett ris/byggryn og la det koke forsiktig ca.20 minutter
  • Deretter tilsetter du resten av urtene og salter etter smak

Serveringsforslag

Server suppen i store suppetallerkener eller suppeboller gjerne sammen med flatbrød eller skjenning. Dekk med kniv og gaffel til å få kjøttet fra bena, for da blir det enklere å spise.

Lite tips: Tilsett en fersk chili i suppen i lag med grønsakene, da får du mer spicy suppe.

Lykke til!
Hákon Bragi